11 bit studios не спират да ме изненадват с всяка игра, свързана с името им. За разлика от This War of Mine, където бяха разработчици, в този случай са разпространителите, а Pixel Crow са разработчиците. За разлика от България, гейминг индустрията в Полша процъфтява. Браво на друзята.

В Beat Cop играете като несправедливо обвинен в убийство и грабеж детектив (Джак Кели), който е публично осъден и пратен да събира глоби като уличен патрул. На първия си работен ден, вие сте инструктирани да следвате нарежданията на ченгето (т.нар. дебелият Майк), което патрулира във въпросния район. Но в един момент нещо се обърква и отговорностите ви стават доста по-големи, а загадките се заплитат.

Действието се развива в Бруклин, Ню Йорк през 1986 г., като създателите не са имали за цел да пресъздадат минало събитие, а по-скоро да създадат трибют към полицейските ТВ предавания от ’80-те години. Историята в играта не бих казал, че е най-дълбока, но предвид инди духа на играта, мисля е ок. Джак Кели, т.е. вие, ще се сблъскате с твърдостта на прекия ви началник, подмятащите ви хапливи шеги колеги, гангстери предлагащи дрога, мафиоти с нечисти дела и груби провинени водачи на МПС. Интересното тук е, че избирате дали да бъдете добро или не толкова добро ченге. Т.е. можете да си изпълнявате служебните задължения и да следвате полицейския етикет, или да подпомагате мафията, или да удряте рамо на гангстерите (Crew). Разбира се, всички тези решения носят своите последствия.

Тънкият момент в Beat Cop е, че за да прокопсате ще ви трябват пари и ако до определен момент не съберете такива, по един или друг начин, за да си платите наема, играта приключва. Това означава че щете или не, ще трябва да прибирате рушвети оттук оттам (българската полицейска действителност).

Графиката е решена в ретро пискел арт, така модерен напоследък, който още повече засилва усещането за този период на миналия век. Нещото, което прави Beat Cop още по-увлекателна е хуморът, но много е вероятно майка ви да го сметне за неподходящ. Музиката, както сами се досещате, носи духът на 80-те години, типичният Synthwave, и съдържа цели 5 трак-а, които можете да чуете тук.

Beat Cop ми даде едно приятно, забавно преживяване. Първоначално исках да проверя дали играта си заслужава – и така неусетно минаха 5 часа. Смея да кажа, че това е първата игра от 3г. насам, която ме накара да използвам компютъра си, а не конзолата. Разбира се, това е породено от факта, че играта не разполага с конзолна версия, но все пак е постижение 🙂

Дата на издаване: 30.03.2017
Жанр: Adventure, Simulation
Платформа: PC
Разработчик: Pixel Crow

Beat Cop
комбинацията от музика и графика от '80-техуморътсвобода на действиеторазлични начини на завършек
графични бъговевъзможно е да изпуснеш event, защото някой те е заприказвал (без да си искал)твърде често виждаш надписа Game Over
7.5Мн. Добра
Reader Rating 0 Votes
0.0