Годината е 1995, град Портланд щата Орегон, една празна къща и липсващо семейство. Вие сте сам/а, заобиколен от куп неизвестни. Какво се е случило тук, защо всички са изчезнали? Нека ви кажа! 🙂 ХА! Разбира се, че не съм такъв г*з, но ще споделя мнението си за този вълнуващ интерактивен роман.

В Gone Home играчът постепенно се запознава с историята около Кейтлин и нейното семейство. Именно през нейните очи ще виждате помещения, пълни с улики и предмети, които да ви подсказват за случките, развили се в огромната къща, а и извън нея. В този интерактивен роман, или така нареченият ходещ симулатор (walking simulator), няма да срещате врагове, които да млатите с гьостерица или да вдигате умения, а просто ще си ходите от стая в стая и ще намирате интересни предмети и бележки, които ще ви предоставят някаква информация. Още по-хубавото е, че четиримата създатели на играта са избрали това да се случва през 90-те години на миналия век и ще попадате на аудио касети, дискети, конзолни касети, списания… всичко, което пъпчив тийнейджър е притежавал през тези години. С огромна доза носталгия преравях всяко чекмедже и разглеждах плакатите по стената. Върнах се в най-хубавите си години… отивам да плача! …… ОК, върнах се! (подсмрък)

Gone Home се изиграва за около 2ч., а ако знаете точния маршрут, може да направите това за по-малко от минута (взимате бронзов трофей). Също така в играта е скрит изключително любопитен Easter Egg… не се опитвайте да го откриете сами, доста сложен е за разгадаване, има множество клипове в YouTube. А за човека, който го е открил… РЕСПЕКТ!

За любителите на качествените истории… давайте на сляпо! Изиграйте играта! Няма да съжалявате!

Трабва ли да пиша повече? Не!

Трябва ли да изиграете Gone Home? Да!

Нужно ли е статията да е по-дълга? Не!

Трябва ли да изиграете Gone Home? Да!

Дата на издаване: 15.08.2013
Жанр: Adventure, First-Person
Платформа: PC, PS4, Xbox One
Разработчик:The Fullbright Company
Gone Home
сърцераздирателна историяперфектно пресъздадена атмосфера от 90-те
8Много добра
Reader Rating 0 Votes
0.0