Мой колега ми препоръча Late Shift. Каза ми – това е филм, който можеш да изиграеш, случките зависят от твоите решения, а и са възможни седем различни края. Имам известен опит с игрите на Telltale games, които са с подобен характер, но, както е известно, те са създадени с помощта на компютърната графика. Докато Late Shift предлага заснети сцени с реални актьори – Full motion video или интерактивен филм.

Този криминален трилър ни запознава със студент на име Мат, който бърза да иде на работното си място – като охрана на подземен паркинг за луксозни автомобили. Още в началото играта ви предоставя опция да изберете какво точно да направи Мат (т.е. вие), като ви се дава определено време за избор (около 5 сек.) в противен случай играта избира вместо вас.

Играта започва ударно и екшън сцените не се бавят. Играчът бива увлечен още в първите минути и решенията, които трябва да вземете идват наяве. Макар да се стараете те да са правилни и логични, бързо – бързо бивате изненадвани и шокирани от обратите, които предстоят. Любопитството ви обаче бързо ще нараства и както си играете след около час игра може да се окаже, че сте стигнали края й. При мен случаят бе такъв, че за около 50 мин. изиграх най-краткия сценарий на Late Shift, като краят разбира се не бе успешен.

Швейцарското студио CTRLMovie са заснели лентата в Лондон, като това придава допълнителна стойност на този интерактивен филм. Сред актьорския състав няма познати лица, но това не влияе на качеството. Late Shift е отлично заснет, с подходящи ъгли на камерата, които наистина дават усещането, че това е интерактивен филм, а не игра. За мен пътят, който CTRLMovie са поели, съвсем не е грешен. За пръв път изигравам интерактивен филм и силно се надявам това да е своебразен рестарт на FMV индустрията.

Това, което отчитам като голям плюс е желанието да изиграваш играта отново и отново. Възможно е да пропуснеш немалко сцени, а и историята, както вече споменах по-горе, се пише от вас и благодарение на сценаристите, разбира се. Финалите са седем, а възможността да “стъпите накриво” с някое решение е доста голяма. Колкото повече играете Late Shift, толкова повече започва да ви харесва. Ако ви попадне с намалена цена, грабвайте смело. Може да играете на конзола, мобилно устройство или персонален компютър.

Дата на издаване: 18.04.2017
Жанр: Adventure, Indie
Платформа: PS4, Xbox one, IOS, PC
Разработчик: CTRLMovie
Late Shift
Подходяща за многократно преиграванеСедем възможни сценария за крайДобре заснети сцениУвлекателна
Твърде кратка
7Добра
Reader Rating 1 Vote
10.0