Искате разтърсващо космическо приключение, което да остави трайна диря в съзнанието ви? “Признак на живот” е може би точно обратното. Все пак, според мен филмът притежава своите качества и вероятно ще се хареса на олд скуул феновете на “Пришълецът”.

Шестима душа на борда на международна космическа станция са пред прага на велико откритие – първото доказателство за съществуването на извънземен живот на Марс. Тъй като екипажът започва да провежда изследвания, методите им завършват с непредвидени последици и формата на живот се оказва нещо повече от бактерия, нещо което никой не е очаквал.

Лентата включва нашумели имена като Райън Рейнолдс и Джейк Джилънхол, и всеки би си казал: “Еха, това трябва да се гледа”, или иначе казано не става дума за нискобюджетен филм. Ако трябва да съм точен сумата е $58,000,000 , но след като изгледах ‘Признак на живот’, си казах – “За кое точно отиват въпросните милиони?” Действието се развива изцяло на космическата орбитална станция (т.е. всичко е заснето в студио), има тук-там ефекти, но нищо кой знае какво и, разбира се, самото извънземно, чиято изработка би изисквала прецизни умения в 3D. Но… дотам.

Сценарият е до болка познат и като цяло липсва изобретателност, креативност, нещо неочаквано, за да си кажеш “Еехааааа”. Съпругата ми, която не гледа и не харесва кой знае колко sci-fi филми, предвиди всяка стъпка до края. Все пак добър детайл смятам бе представянето на гледната точка на извънземното, но ще ви спестя подробностите, за да не е 100% спойл 🙂

Въпреки че ‘Признак на живот’ предлага съспенс и държи зрителя буден, усещането за “този филм съм го гледал” е налице. Нищо ново, нищо отличаващо се, като цяло филм, който бързо ще бъде забравен.

Премиера: 24.03.2017г.
Жанр: Ужаси, Фантастичен, Трилър
Режисьор: Даниел Еспиноза
Сценаристи: Рет Рийз, Пол Уерник
Оценка в IMDB: 6.7/10
Life (Признак на живот)
тематиката, винаги е модернаРайън Рейнолдс и Джейк Джилънхол
предвидимостизтъркан сценарийлипса на креативност у сценаристите
5.5Става
Reader Rating 0 Votes
0.0