Грандиозен и силно емоционален финал на един от най-добрите екшъни със супергерои – ‘Logan’. Касапница, екшън, драма и епичен завършек на филмовата поредица за Wolverine. ‘Logan’ е своеобразно прощално писмо до феновете на жанра. Австралийската звезда Хю Джакман приключи с ролята си на бясната росомаха (от англ. ез. – wolverine) и смея да кажа, че това се случи по съвсем нелош начин. Емоционалната връзка с Джакман бе още по-силна, в съчетание с това, че за съжаление актьорът бори рак на кожата.

Предполагам бихте си казали – поредният филм със супергерои, всички са еднакви. Бързам да спомена обаче, че този не е от тях. ‘Logan’ е филм за човека, който стои зад прозвището Wolverine, а не за супергероя, за неговата слава и популярност. Това, което прави впечатление в новите филми с марка Marvel е човешкият образ, който придават на супергероите си. Видимо този ход е печеливш и дано тенденцията се запази.

Сценаристът и режисьор Джеймс Манголд ни представя стария и изморен Джеймс Хоулет или Лоугън (Хю Джакман) през най-черните дни от живота му. Чарлз Екзевиър (Патрик Стюарт) е болен от влошаващо се мозъчно заболяване, Лоугън се грижи за него, но става все по-слаб благодарение на отровните си метални кости, а Калибан (Стивън Мърчант) е единственият му приятел. Изоставеният герой кара лимузина, за да изкара пари за лекарства, които да предотвратят пристъпите с убийствени за околните мозъчни вълни на Екзевиър.

Бисерът в лентата обаче се казва Лора (Дафни Кийн), малко момиче, което се намесва в събитията. За пръв път я виждам в прожекция, но смея да кажа, че девойчето има бъдеще в киното. Много добра игра като за годините си, а в съчетание със специалните ефекти, истински ме накефи нейният образ. Дано не хване пътя надолу, както много нейни връстници, вкусили рано славата.

‘Logan’ е мрачен, подтискащ, депресиращ и тъжен филм, който ни представя човешкото състояние във всичките му агонизиращи форми, но в същото време е толкова добър. На моменти наподобява The Last of Us, много вероятно Манголд да се е вдъхновил имено от хитовата игра на Naughty Dog. ‘Logan’ не е само един от най-добрите филми за супергерой правени някога, но и последно сбогом с един герой, който винаги ще свързваме с Хю Джакман. Дори и да се появи нов Wolverine, съответно с нов актьор в главната роля, ще бъде истинско чудо, ако измести творбата на Манголд.

Премиера: 03.03.2017г.
Жанр: Екшън, Драма
Режисьор: Джеймс Манголд
Сценаристи: Джеймс Манголд, Скот Франк
Оценка в IMDB: 8.2/10
Logan
Впечатляващи специални ефектиТрогателна атмосфераемоционален финал
8.3Страхотен
Reader Rating 1 Vote
6.5