Rory’s Story Cubes (зарчета с история на Рори) е игра, която ще изостри ума ви и ще ви развие въображението, а забавлението е гарантирано. Тук няма нужда да четете книжка с правила, поради това, че правила – няма. Единственото нещо, което може да правите е да разказвате история/и. Хвърляте всички 9 зарчета, иконките, които са с лице нагоре са вашата история. Няма точна подредба, подреждате си символите и импровизирате. Може да правите това сам, за да се концентрирате преди контролно или важна среща, или да играете с приятели. Може да се редувате ако сте повече хора, да си задавате тема, например филми, или пък всеки да разказва някаква част от една история. Например ако сте 3-ма, всеки да разказва по 3 зарчета от една история и да я свързва с тази на другарчето. It’s fun!

Примерни истории след хвърлени зарчета от оригиналната Rory’s Story Cubes.

Костенурката нинджа тръгнала по света да си търси дом. По пътя видяла пчеличка на име Мая и я попитала дали знае къде е домът й? Мая отговорила, че не знае, но ще се обади на овцата Доли, която живеела в типи и ще я попита за посоката.

Рибката, която живеела в поточето под мостчето, видяла странен отпечатък. Обадила се по телефона на своя приятел инспектор Барнаби и го помолила да дойде да разследва. Но той отговорил, че в момента се упражнява да стреля ябълки на дърво и попитал дали може да дойде по-късно.

Извънземното от филма Arrival посетило приятеля си Алек Болдуин, който играел Сянката в едноименния филм и го попитало дали му се ходи на театър. Алек отговорил, че по-скоро ще откаже, защото много му се спяло. Извънземното сметнало, че не е удобно да го безпокои повече и отлетяло с първия чартър до Египет. Там то построило пирамидите и заключило, че е хубаво да се работи.


Създател на тази игричка е ирландецът Рори О’Конър. Измислил е илюстрациите, за да съумява да стига до отговори или решения чрез непряк, гениален начин. Първоначално е бил разположил илюстрациите върху кубче Рубик. Кейт Джоунс от Kadon Enterprises предложила да разделят 54-те илюстрации на 9 отделни кубчета, за да се даде възможност за по-бързо генериране на по-разнообразни комбинации, включително концептуални пъзели. Рори, разбира се, се съгласил (‘щото е пич) и на конференция, провела се през май 2004г. в централата на Kadon прототипът бил създаден, а през 2005 г. Rory’s Story Cubes виждат бял свят.

До момента са издадени десетки разновидности на оригиналната Rory’s Story Cubes, които включват различни тематики:

Rory’s Story Cubes: Actions, Voyages, Clues, Enchanted, Prehistoria, Batman, Intergalactic, Medic, Doctor Who, Score, Moomin, Mythic, Fright, Animalia, Scooby Doo, Medieval, Powers, Looney Tunes, Rescue, Adventure Time, Fantasia.

Rory’s Story Cubes е игра-пъзел, която може да се играе от всеки – малки и големи. Може да я използвате за да учите език, създавайки изречения по картинки, да играете с децата си или просто да се разсеете от тежък ден. Кутийката, съдържаща 9-те зарчета е малка и се побира в джоб. Не са нужни специални усилия за да я носите, примерно на плажа. Има я и като мобилно приложение, ако все пак кутийката ви е прекалено тежка. Препоръчвам тези зарчета, винаги са от полза.

Година на издаване: 2005г.
Играчи: 1-12
Възрастова група: 8+
Игрово време:
Издател: The Creativity Hub
Rory's Story Cubes
забавнаподходяща за всякаква възрастразвива въображениетоизостря умаот 1 до 999 играчамалка, джобна кутийка
след честа игра, иконките писват и се ичерпватвъзможно е да ви писне бързоигра за между другото
7Много добра
Reader Rating 0 Votes
0.0