Както вече споменах в предишна статия, гейминг индустрията в Полша процъфтява. Flying Wild Hog ни показват как се прави качествена AAA игра, въпреки скромната бройка на студиото – 75 служители. Първата версия на Shadow Warrior е от далечната 1997г. и е на тексаското студио 3D Realms, което бълваше игри през 90-те години на миналия век. Запазвайки всичко от играта – хумора, главния герой Лоу Уенг, тематиката с  японски мотиви, оръжията, вражеските единици, множеството скрити великденски яйца, през 2013г.  поляците от Flying Wild Hog успяват по брилянтен начин да пресъздадат класическата игра и да й предадат модерен вид. Три години по-късно идва и продължението, а именно Shadow Warrior 2.

Какво да очаквате ли? Ще бъда кратък: по-добра графика (пък макар и с хроматични аберации), още повече хумор, забавни и увлекателни диалози, още повече оръжия (70 на брой), още повече второстепенни мисии, които помоему са задължителни, тъй като няма как да продължиш играта, ако не вдигнеш левъл по един или друг начин. Разбира се присъстват и не толкова добре изпълнени решения като сложното събиране на пуснати предмети от вражеските единици. Като под трудно имам предвид че трябва да си на точно определено място за да вземеш предмета, иначе само го гледаш и се въртиш около него и се чудиш защо не можеш да го вземеш, а това става адски досадно в течение на играта. След време мисиите дотягат и количеството сган в един момент става толкова много, че въпреки опитите да ги избегнеш, те налазват от всички страни и общо взето през цялата игра помпиш копчета, а за стратегия и дума да не става.

Все пак нивата са доста обширни и се усеща влияние от Borderlands. Въпреки че не е като да нямам забележки, играта е доста по-богата, увлекателна и предизвикателна от Doom (2016). Не можете да скучаете с Лоу Уенг, историята грабва – поне в началото, environment-a включва гористи местности, японски селища, където да бягате по покривите, зимни терени, пещери и пр. За жалост не открих много скрити великденски яйца (тайно помещение и обикновено 8-битова манга девойка се къпе).

Всъщност както и да разсъждавам над Shadow Warrior 2, според статистиката играта има четири пъти повече печалба през първата седмица от предшественика си Shadow Warrior (2013). Ако сте hardcore first person shooter геймър, играта има какво да ви даде и изиграването й от началото до край е очаквано. Но ако харесвате повече тактическите шуутъри и стелт механиките, то по-скоро се насочете към друга игра.

Дата на издаване: PC – 13.10.2016; PS4, Xbox – 19.05.2017
Жанр: Action, First-person shooter
Платформа: PS4, Xbox One, PC
Разработчик: Flying Wild Hog

Shadow Warrior 2
Хумор в изобилиеОгромен арсенал от оръжияОгромен енвайърмънт за обхождане
Трудност при луутванеИзтощителни мисиибързо омръзва
7Добра
Reader Rating 0 Votes
0.0