The Walking Dead: A New Frontier е третата част от приключенската поредица на Telltale Games. Ако не сте запознати с марката TWD, може да прегледате ревютата на предишните сезони тук и тук, или на хитовия сериал тук. В новия сезон срещаме някои познати лица – както от предишните сезони на играта, така и от комикс поредицата и сериала. Подобно на последния сезон на сериала, битките със зомбита са изместени на заден план, а акцентът пада върху отношенията/конфликтите между отделните групи хора. В A New Frontier от Telltale Games са заложили по-малко на оцеляването и екшъна и повече на взимането на нечия страна и трудни решения. В случая бих казал, че им се е получило добре и баланс – има.

Почеркът на Telltale Games си проличава още в първи епизод, а шокиращите случки и обрати са налице. Както във втората част, така и тук имаме опцията да продължим действията от минал сезон. Т.е. ако във втори сезон сме избрали Кени или Джейн да оцелее, то той или тя ще се появи и в трети. Мисля не е тайна това, че Клемънтайн отново е действащо лице в играта, но този път фокусът не пада върху нея. Главни действащи лица са Хави (ако сте виждали Ридж Форестър – те т’ва е) и членовете на семейството на неговия брат Дейвид (той вече не прилича на Торн Форестър). Но като се замисля, разразяващите се любовни драми в играта доста наподобяват тези от “Дързост и красота”, така че приликата с действителни лица и събития може би не е случайна. Все пак, ще ми се да не ви споменавам повече.

Това, което прави впечатление в ANF e подобрената в пъти графика. Персонажите са с много повече детайли и шейдинг, а околната среда с много повече цвят и атмосфера, отколкото в предишните сезони. Графиката много напомня на Borderlands и Tales from the Borderlands. Ако се чудите защо всичко е с черни контури, това е защото основно идеята е играта да изглежда като комикс, какъвто всъщност е The Walking Dead. Всичко щеше да е перфектно ако ги нямаше гличовете и периодичните крашове. Гличът с тениската на Хави е известен на широката гейминг аудитория и до момента още не е оправен. След няколкократни рестартирания на PS4 конзолата все пак успях да завърша 4-те епизода. Друг малък минус от голям мащаб е бебето AJ. Боже, с какво са го хранили това дете? Изглежда неестествено голямо, а звучи като няколкомесечно бебе. Вероятно Клемънтайн е объркала бобените консерви и е давала буркан Нацепин на клетото дете.

В The Walking Dead: A New Frontier имаме от всичко по малко, при това качествено поднесено – екшън, драма, интриги, любов, омраза, мистерия, ретроспекция, бруталия.. а, да.. и пречкащи се досадни зомбита. Все пак къде без тях. С интерес очаквах да видя подобрената графика, порасналата Клемънтайн, новите персонажи, перфектно озвучени, както приляга на Telltale Games и не останах разочарован. Усещането за контрол над сюжета и взимането на решения присъстват и в тази трета част. Ще симпатизирате на едни, ще мразите други, ще решавате съдби и ако в някой момент останете със зяпнала уста, то това няма да е никак странно. Очаквам с нетърпение последният 5-ти епизод на A New Frontier, в който възелът би трябвало да бъде разплетен.

Дата на издаване: 20.12.2016
Жанр: Adventure
Платформа:PC, IOS, AND, PS4, XONE
Разработчик: Telltale Games

The Walking Dead: A New Frontier
Усещане за контрол над сюжетаВълнуваща историяЗначително подобрена графикаШокиращи случки
Някои епизоди са предвидимиЧести гличове и крашове
8.4Много добра
Графика9
Звук / Музика7.5
Геймплей9
История8
Reader Rating 0 Votes
0.0