The Walking Dead: Michonne е самостоятелна мини игра-сериал. Не е нужно да сте играли The Walking Dead: Season 1 или 2, за да опитате късмета си с Мишонето. Все пак ако не сте чували/чели за игрите на Telltale Games, препоръчвам да хвърлите едно око на The Walking Dead: Season 1,2 статията.

Мишон, жилава цветнокожа женица, с афро прическа и японски меч, е герой от комикс поредицата The Walking Dead, а в последствие присъства и в серийната ТВ поредица на AMC. В тази игра ще имате възможността да опознаете нейния бит и култура – житие и страдания грешнаго Мишония. Както ни подсказва заглавието, тук отново се сблъскваме със зомбита и основна цел е оцеляването. Взимане на правилните решения за кратко време, бързо натискане на точните клавиши/бутони е от първостепенно значение. Общо взето нищо ново от предишните заглавия насам. Разбира се Telltale Games не са “спали” и още от главното меню се усеща подобрение на интерфейса и визуалните ефекти. На много места в играта присъства slow motion ефект със завършващи удари и разсичания от страна на bad ass Мишонето, на което тийнейджър би възкликнал “Ехааааа!”.

Но за съжаление The Walking Dead: Michonne е твърде кратка и тъкмо, когато става интересно, играта приключва. Общата продължителност е около 3 часа (по 1 час на епизод), а героят на Мишонката няма времето, в което да бъде развит. Благодарение на халюцинациите й (явно е яла гъби) се запознаваме с миналото й и какво всъщност е приживяла, но въпреки това трите часа не стигат. Игрите на Telltale Games са характерни точно с това – изграждането на герои, характери, взаимоотношения и ако се отнеме част от това, то не остава много. Въпреки споменатото, ако сте играли първите сезони на играта, а Мишонката е с намалена цена, грабвайте я смело. Развръзката в последния епизод си заслужава парите.

Дата на издаване: 23.02.2016
Жанр: Adventure
Платформа: PC, MAC, X360, PS3, iOS, Android, PS VITA, PS4, XONE
Разработчик: Telltale Games
The Walking Dead: Michonne
The Walking Dead маркатаУсещане за контрол над сюжетаСтегната, добре написана история
гличове на местаМишон може да си мърда веждите по 10 пъти на 5 секундитвърде кратка
6.5Добра
Reader Rating 0 Votes
0.0