Поредният сезон на The Walking Dead (Живите мъртви) завърши и, както подобава на поредицата, остави след себе си куп неизвестни. Както вероятно всички знаят, сериалът следва събитията от комикс поредицата и въпреки, че има известни различия, можете на драго сърце да се спойлнете с някой от последните броеве на книжния формат. Аз ще се въздържа. Не вярвам някой да не е чувал за The Walking Dead и че това е постапокалиптична серийна поредица, където хора бягат от зомбита и ако бъдат ухапани – зомбират.

В сезон 7 зомбитата са фактор, но и досадна подробност – повечето ги трепят ей така, между другото. Злодеянията идват от друго място, от човек, наричащ се Нийгън. Подобно на губернатора от предишните сезони, Нийгън е съпътстван от немалка група хора, които го подкрепят, а тяхната цел е да подчинят всички останали оцелели. Пилотният епизод на сезон 7 е може би най-шокиращият от поредицата. Освен, че случките са ужасяващи по рода си, от AMC ни ги предоставят в детайли и не ни спестяват подробностите. Съществуват немалко негативни коментари по адрес на показаното в пилотния епизод, но ако съдим по оценката в IMDB – 9.1, то видяното по-скоро е с положителен отзвук. Все пак от AMC обещаха да не показват подобни брутални сцени за в бъдеще.

Това, което The Walking Dead поредицата прави е да ни запознава с различни хора, всеки със своите особености и характер. Оцеляването е единствената цел, а за да си жив трябва да убиваш. Както и в останалите сезони, в този отново е налице въпроса кой ще остане жив, по какъв начин ще се случат събитията и кои ще са новодошлите. Общо взето всеки почитател на поредицата я следи именно заради тези фактори. Съществува хипотеза, че е разиграна и записана смъртта на всеки от главните герои, за да не изтича информация относно оцелелите.

Все пак след екшъна в началото на сезона, дойдоха и разточителните епизоди, в които не се случва нищо кой знае какво, а зрителят бива обзет от летаргия. Питаме се кога ще се случи това, което всеки очаква (умишлено не споменавам кое)? Въпреки развръзката в последния 16-ти епизод на сезона, въпросното нещо така и не се случва, а от AMC си пазят козовете за следващия сезон, може би…

Това, което остава на мен и предполагам на много TWD почитатели е да затаим дъх до октомври, когато ще бъде премиерата на осми сезон. Очаквам с нетърпение да вкуся от попарата, която AMC ще ни надробят.

Премиера: 31.10.2010г. (23.10.2016г. – сезон 7)
Жанр: Драма, Ужаси, Трилър
Създател: Франк Дарабонт
Телевизия: AMC
Базиран на: едноименния комикс
Оценка в IMDB: 8.5/10

The Walking Dead: Season 7
7.5Много добър
Reader Rating 0 Votes
0.0