Като фен на walking симулаторите, нямаше как да пропусна и това инди заглавие. Но по дяволите, трябваше да го пропусна! Никога не съм си мислил, че може да ми се догади от игра. Като не става въпрос за кървища, разчленени тела или стряскащи моменти. А просто поради зле решена графика, муден контрол, липса на диалози и wtf стори. Всичко това някак ми повлия негативно и ако си бях причинил малко повече от 2-та часа, за които се изиграва това заглавие, нямаше да искам да пипна walking симулатор в продължение на много време.

Играете през очите на жена, която става офицер във ФБР и разследвате случай с изчезнало дете. Дотук добре, останалото е мистерия и за мен остана така до самия край на Virginia. Сюжетът е дълбок колкото Марианската падина и въпреки, че на няколко пъти раздвижвах мозъчните си клетки, нямаше резултат. Липсата на диалози още повече затормозява. Четох в интернет мнения на хора, които много са харесали играта, но не са разбрали какво се случва в нея. Как е възможно това?!

Virginia много напомня филмите на Дейвид Линч, в частност Twin Peaks. По отношение на кинематографията, продължителното ходене в дълги коридори или местности е решено с отрязване на тези отегчителни моменти и директно препращане към събитието. Но това се смесва с ретроспективни кадри и в един момент става голяма каша – къде съм, какво се случва, защо играя това изобщо? Единствено музиката на пражкия симфоничен оркестър е приятна, но не пасва на тази иначе неприятна игра.

Колкото повече играете тази игра, толкова по-странна и по-странна става тя. Virginia не е за всеки, разбира се за всеки влак си има пътници и все някой ще хареса играта, но помоему не и масовата гейм общност. Без да бръщолевя още празни приказки, ще обобщя с едно изречение. С ревюто си или ще засиля любопитството ви към Virginia и ще се осмелите да тествате това “приключение”, или пък ще ви направя услуга.

Дата на издаване: 22.09.2016
Жанр: Adventure, First-person
Платформа: PS4, Xbox One, PC
Разработчик: 505 Games
Virginia
музиката на пражкия симфоничен оркестър
незадоволителна графикаТруден и муден контролWTF сториумишлена липса на диалози
2better read a book
Reader Rating 0 Votes
0.0