Предполагам всеки, който е живял през ’80-те и ’90-те години е гледал или поне е чувал за Волтрон: Защитникът на вселената. Реплики от сериала трайно са се настанили в ума ми като “Сформирайте ръцете и краката, а аз ще сформирам главата” и това без което Волтрон не може “Сформирай поразяващия меч“. Ех, тази носталгия… Но това, което навярно не знаете, е че Волтрон: Защитникът на вселената, който излиза през 1984г., всъщност е американизирана версия на японското аниме от 1981г. Beast King GoLion. Т.е. шоуто е било редактирано, изрязано, преозвучено, с преименувани герои и пр.

DreamWorks са създателите на този ребуут, а Netflix пускат първи сезон (11 епизода от по 23мин.) на 10 юни 2016г. – повече от 30 години след първия Волтрон. Втори сезон включва 13 епизода и е вече достъпен от 20 юнуари 2017г. Още не е обявен трети сезон, а от Netflix мълчат, но ако съдим по финала на втори сезон, то следващ сезон ще има. Както може да видите от изображенията по-горе, графиката е на високо ниво, като изключително добре са балансирали 3D с 2D и няма това усещане за евтин продукт, както в предишни неуспешни опити за ребуут на оригинала (Voltron Force например). Особено добро впечатление прави environment-а с пастелните си багри, зашеметяващи извънземни пейзажи, живи планети, дори космосът не е просто черен цвят с бели точки – звезди.

Въпреки, че е ребуут, в новия Волтрон присъстват известни разлики спрямо оригинала:

  • Известно цветово и лъвско разместване – В Defender of the Universe (1984г.): Кийт – черен лъв, Ланс – червен лъв, Свен (Широ) – син лъв, принцеса Алура – втори пилот на син лъв, Пидж – зелен лъв, Хънк – жълт лъв . В Legendary Defender (2016г.): Широ – черен лъв, Кийт – червен лъв, Ланс – син лъв, Пидж – зелен лъв, Хънк – жълт лъв
  • Кийт вече не е лидерът на групата, както бе в Defender of the Universe (1984г.).
  • Лидерът вече е Широ, чието име е взето от японската оригинална версия Beast King GoLion (1981г.) – Takashi Shirogane, докато в Defender of the Universe (1984г.) е кръстен Sven.
  • Пидж е … (ще ви лиша от този гигантски спойлер)
  • Принцеса Алура не управлява лъв в новите серии
  • Коран е комичен персонаж в сравнение със сериозния г-н от Defender of the Universe (1984г.).
  • Злодеят в оригинала Крал Заркон от Империята Друл вече са Император Заркон от Империята Галра

Голяма стойност добавят актьорите, дали гласа си в този ребуут. Смея да кажа, че перфектно пасват на героите и им придават още повече характер. Не знам дали е слОчаенос’ или търсен ефект, но актьорите доста приличат на героите си (визуално). Е, сега император Заркон, не знам дали изобщо съществува човек, който да прилича на него. Освен това актьорският състав не е случаен, а известни имена от филмовата и гейминг индустрия като: Jeremy Shada (Lance) от Adventure Time, Steven Yeun (Keith) от The Walking Dead, Bex Taylor-Klaus (Pidge) от Arrow, Josh Keaton (Shiro) от Green Lantern, Tyler Labine (Hunk) от Tucker & Dale vs Evil, Kimberly Brooks (Allura) от Mass Effect, Rhys Darby (Coran) от Flight of the Conchords, Neil Kaplan (Zarkon) от множество игри като StarCraft II и др.

Дори и да не сте гледали сериите на добрия стар Волтрон от ’80-те, препоръчвам този ребуут с едната си ръка. Другата си я запазвам невдигната, тъй като хуморът може да ви се стори твърде детински, а и историята като цяло. Но ако сте аниме фен, то няма нужда да ви убеждавам. Ако пък имате дете, може да го гледате заедно, има на какво да се посмеете и преживеете. Аз си чакам трети сезон.

Voltron: Legendary Defender
очарователна графикасилен актьорски съставкачествен хуморразвити персонажи
предвидимостмонотонностпредимно по-млада аудитория
7.5Много добър
Reader Rating 0 Votes
0.0